Demat deoc'h!
Setu ar gentell diwezhañ:
Geriaouegar gegin: ar yenerez*, ar gastoledenn*, al loa*, al lugell*, an davañcher*, ar fourchetez*, ar werenn*, an dar*, ar pod-biriñ, ar gontell*, ar geginerez*, ar boclan*, karelloù, ar valaenn*, ar plad, ar volenn*, an tas, an diretenn*, ar bal*, ar broust, an torch, ar skaon
Keginañ/Fardañ bouet: poazhañ, birviñ, meskañ, silañ, poezañ, goullonderiñ, troc'hañ, dibennañ, dibluskañ, rasklañ, flastrañ, pilat, sallañ/holeniñ, pebrañ, fritañ, tommañ, amannenañ, skuilhañ, drailhañ, rostañ, ledañ, teuziñ, bleudañ, fortiñ, ouzhpennañ, bruzunañ
Broniz:
-sukr
-125g chokolad du
- 90g amann
- 2 vi
-90g bleud
-50g kraoñ-kelvez bruzunet
- Lakkat ar forn da dommañ da 180°C
- Ledañ an ammann et plad
- Teuziñ an amann hag ar chokolad asambles (er "bain-marie")
- Foetiñ ar viou
- Ouzhpennañ enno ar chokolad, ar sukr, hag ar bleud; meskañ buan met dousig
- Ouzhpennañ ar c'hraoñ- kerlvez
- Lakaad er plad hag er forn e-pad 1/2 eur.
Crumble- avaloù (war-dro 900g)
- 110g sukr
- 100g bleud
- 50g amann
- 1 loaiadig goell
- Dibluskañ an avaloù ha troc'hañ anezho a dammoù bihan
- Lakaat anezho e foñs ur plad
- Meskañ ar sukr, ar bleud, hag an amann a-benn ober an toaz
- Lakaat an toaz-se war an avaloù
- Lakaat er forn 40 vunutenn da 220°C
Pleustriñ: (le groupe est réparti en deux équipes; chacun rédige une recette avant de la proposer aux autres)
Adlavaret ha diwiz: kentell 1 (hentenn oulpañ 2)
La préposition "da"
Pleustriñ 1 ha 4 p20
ContinePiou ra unan?
Kenavo, dilun kentañ